Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu Yayımlandı
Öğretmenlerin mesleki gelişiminde yeni yaklaşımların yapı, işleyiş ve uygulama esaslarına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu" yayımlandı.
Bakanlığımız öğretmenlerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimleri alması, uygulamaya dönük becerilerinin gelişmesi ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla hizmet içi eğitimde yeni yaklaşımları hayata geçirmiştir. Bu kapsamda öğretmen-yönetici hareketlilik programı, okul temelli mesleki gelişim ve mesleki gelişim toplulukları Yeni Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliği'nin yayımlanmasıyla uygulamaya konulmuştur. Bu yaklaşımlardan öğretmen-yönetici hareketlilik programı, okul ziyaretleri ile iyi örneklerin yerinde görüldüğü ve hızla diğer okullara aktarıldığı bir uygulamadır. Okul temelli mesleki gelişim; okul düzeyinde yaşanan eğitim ihtiyacının okul içerisinde karşılanması anlayışına dayanmakta olup bu uygulama ile öğretmenler, ihtiyaç duyduğu eğitimi görev yaptığı okul ortamında alma şansı bulmaktadır. Mesleki gelişim toplulukları ise öğretmenlerin meslektaşları ve eğitim görevlileri ile buluştuğu ve birbirlerinden öğrenerek uygulamaya dönük becerilerinin geliştirildiği bir eğitim faaliyetidir.
Hizmet içi eğitime yönelik yeni yaklaşımlarla öğretmenlerin birbirinden öğrendiği, tecrübelerini paylaştığı, iyi uygulamaların hızla sisteme taşındığı bir yapı kurulmaktadır. Öğretmenler katılmak istedikleri hizmet içi eğitim faaliyetlerine Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden başvuruda bulunacaktır.
Yeni hizmet içi yaklaşımların yapı ve işleyişi, başvuru koşulları ve mali yükümlülükleri hakkında gerekli bilgilere "Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu"ndan ulaşılabilir.