Sayın Bakan Yardımcımız; öğretmenlerin meslek içi eğitimlerini düzenleyen yönetmeliğin yeniden düzenlendiğini, böylece öğretmen-yönetici hareketlilik programı, okul temelli mesleki gelişim ve mesleki gelişim toplulukları yaklaşımlarının hayata geçirildiğini söyledi. Uygulamaya konulan yeni yaklaşımlarla öğretmen ve yöneticilerin uygulamaya dönük becerilerinin geliştirildiği, meslektaşlarıyla etkileşim hâlinde olduğu, birbirinden öğrendiği, tecrübelerin paylaşıldığı, iyi uygulamaların hızla sisteme taşındığı bir yapı kurulduğunu ifade etti.
Öğretmen ve yöneticilerin zengin eğitim içeriklerine istedikleri zamanda ulaşması için Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) nın kurulduğunu ve 2022 yılının ilk dokuz aylık döneminde gerçekleştirilen hizmet içi eğitimlerde verilen belge sayısı, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 426 artarak 1 milyon 411 bin 995'ten 7 milyon 429 bin 86'ya yükseldiğini vurguladı.
Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yanında toplum içindeki statülerinin yükseltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkarıldığını kaydeden Bakan Yardımcımız, Bakanlık olarak öğretmen ve yöneticileri mesleki gelişimleri ve özlük hakları konusunda desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
İzmir Yeni Foça Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen seminer programı kapsamında; 81 ilden gelen yöneticilere hizmet içi eğitimde yeni yaklaşımlar, yeni mevzuat düzenlemeleri, adaylık iş ve işlemleri, formasyon eğitimi ve uygulamaları ile bütçe iş ve işlemleri konularında eğitimler veriliyor.