Millî Eğitim Bakanlığı ile UNICEF, Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesini İlk Çalıştayı Eskişehir'de başladı.
Millî Eğitim Bakanlığı ile UNICEF, Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesini İlk Çalıştayı Eskişehir'de başladı.
Avrupa Birliği finansal desteğinde, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNICEF, IPA III dönemi kapsamında "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi" projesini yürütülmektedir.
Projenin amacı,
Öğretmen eğitiminde öğrenme ortamlarının dijital materyallerle desteklenmesini sağlamak
Öğretmen adaylarının niteliklerinin belirlendiği "Genel Öğretmen Yeterlikleri"ne dijital becerileri ekleyerek eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirirken bu becerileri de dikkate almalarını sağlamak
Mevcut öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirecek eğitim modüllerinin oluşturulması ve ilk aşamada 200 bin öğretmenin bu eğitimden geçmesini sağlamak,
Sınıf eğitiminde farklı özelliklere sahip öğrencilere daha etkin bir eğitim uygulaması için sınıf içi eğitim uygulamalarını dijital teknoloji ile zenginleştirmesini sağlamak.
Öğretmenlerin dijital teknolojiyi profesyonel uygulamalarına entegre etmelerini sağlamak ve dijital yeterlik çerçevesi geliştirmek hedeflenmektedir. Yeterlik çerçevesi, dijital teknolojiyi profesyonel uygulamalarına entegre etmek için öğretmenlerin dijital olarak yetkin olmasının ne anlama geldiğini açıklamayı hedeflemektedir
Proje kapsamında, 25-27 Temmuz 2023 tarihleri arasında Eskişehir ilinde gerçekleştirilecek olan "Dijital Öğretmen Yeterlikleri Taslak Çerçeve İnceleme Çalıştayı" başladı. Açılış konuşmalarını Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürünün yaptığı çalıştay, öğretmenler, eğitimciler, akademisyenler ve teknoloji uzmanlarından oluşan bir grup katılımcı ile gerçekleştiriliyor.
Üç gün boyunca devam edecek olan Çalıştay kapsamında, dijital yeterlik çerçevesinin geliştirilmesine yönelik olarak fikir paylaşımlarında bulunarak taslak çevreçeve oluşturulması hedefleniyor.
Proje, öğretmenlerin dijital teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilmelerini ve öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunabilmelerini sağlayacak olup Türkiye'nin dijital eğitim ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunacaktır.